Nieuws

Nieuwe CEO en nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur, de nieuw aangestelde CEO Jean-Paul Langhoor-Beitia en het personeel van Auvibel bedanken Jasper Verdin (SIMIM) van harte voor zijn inzet en engagement het afgelopen jaar als dienstdoend CEO en als Voorzitter van de RvB. Jasper geeft de fakkel door aan Marie Gybels (SOFAM) die het komende jaar de bestuursvergaderingen van Auvibel zal voorzitten, samen met Christophe Van Vaerenbergh (PlayRight) als ondervoorzitter.
> Lees meer

Vacature Head of IT M/V

Auvibel en Reprobel zijn op zoek naar een Head of IT M/V die deel zal uitmaken van het Directiecomité van Reprobel en Auvibel en toezicht zal houden op het IT team.

> Lees meer

Auvibel wenst je fijne feestdagen!

Onze kantoren zijn gesloten van 24 december tot 3 januari 2022. U kan ons opnieuw telefonisch bereiken vanaf 4 januari 2022. Voor dringende zaken kan u ons een bericht sturen via onze website of per e-mail. Prettige feestdagen !

> Lees meer

Nieuwe tarieven voor de privékopie, evenwichtig en aangepast aan de technologische realiteit

Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, en Auvibel, de Belgische collectieve beheersvennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt, verheugen zich over de goedkeuring van een nieuw Koninklijk Besluit over de privékopie, dat rekening houdt met de belangen van de verschillende categorieën rechthebbenden uit de Belgische creatieve sector en met de snelle evolutie van de technologiesector.

> Lees meer

Auvibel en Reprobel brengen hun respectieve teams samen onder één directie

De raden van bestuur van Auvibel en Reprobel hebben beslist om hun teams samen te brengen in een unieke organisatie met één algemeen directeur. Op die manier nemen zij het voortouw in het verder professionaliseren en zo efficiënt mogelijk maken van hun werkzaamheden.

Steven De Keyser wordt de algemeen directeur van beide entiteiten. Hij was voordien reeds algemeen directeur van Reprobel. Zijn affiniteit met de auteursrechtensector en zijn realisaties bij Reprobel vormden belangrijke elementen voor de beslissing van Auvibel en Reprobel.

Annemie Maes die algemeen directeur ad interim van Auvibel was, blijft aan boord als lid van het directieteam en wordt onder meer verantwoordelijk voor de communicatie en de verdeling.

Bij Auvibel neemt Jasper Verdin, managing director van SIMIM en IMAGIA, de taak als voorzitter van de raad van bestuur op zich, terwijl Anne-Lize Vancraenem, huidig algemeen directeur JAM, als voorzitster van Reprobel aan blijft. Samen zullen ze de algemeen directeur bijstaan bij de verdere operationele integratie.

> Lees meer

Algemene Directie Auvibel : François Stroobant met pensioen

Dhr. François Stroobant, Algemeen Directeur van Auvibel, is op 5 maart 2021 met pensioen gegaan.

Auvibel wil hem graag bedanken voor zijn niet aflatende inzet en voor al het werk dat hij verzet heeft om bij te dragen tot de ontwikkeling van de vennootschap. Binnen het strikt juridische en wettelijke kader inzake auteursrechten en in het bijzonder van de privékopie, heeft François Stroobant door middel van dialoog, overredingskracht en argumentatie, talrijke gevechten geleid om te slagen in zijn missie, met name het compenseren van de rechthebbenden : de auteurs, producenten, uitgevers en artiesten.

De sector is hem hiervoor dankbaar.

Het Auvibel team wil hem ook in het bijzonder bedanken voor zijn goede leiding van het personeel als een goede huisvader. Hij heeft altijd aandacht gehad voor het welzijn van elk van zijn werknemers en heeft er ook altijd voor gezorgd dat zij in de best mogelijke werkomstandigheden konden werken.

Dhr. François Stroobant geeft in volle vertrouwen de fakkel door aan mevr. Annemie Maes, de dd. Algemeen Directeur, die, omringd door haar team, zijn werk zal verderzetten om alles te doen dat binnen de mogelijkheden van Auvibel valt, om de cultuursector die het vandaag hard te verduren heeft, te ondersteunen en vooruit te helpen.

We wensen François Stroobant het allerbeste en een mooie verderzetting van een nieuw hoofdstuk van zijn leven.

> Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten?