Nieuws

Auvibel en Reprobel brengen hun respectieve teams samen onder één directie

De raden van bestuur van Auvibel en Reprobel hebben beslist om hun teams samen te brengen in een unieke organisatie met één algemeen directeur. Op die manier nemen zij het voortouw in het verder professionaliseren en zo efficiënt mogelijk maken van hun werkzaamheden.

Steven De Keyser wordt de algemeen directeur van beide entiteiten. Hij was voordien reeds algemeen directeur van Reprobel. Zijn affiniteit met de auteursrechtensector en zijn realisaties bij Reprobel vormden belangrijke elementen voor de beslissing van Auvibel en Reprobel.

Annemie Maes die algemeen directeur ad interim van Auvibel was, blijft aan boord als lid van het directieteam en wordt onder meer verantwoordelijk voor de communicatie en de verdeling.

Bij Auvibel neemt Jasper Verdin, managing director van SIMIM en IMAGIA, de taak als voorzitter van de raad van bestuur op zich, terwijl Anne-Lize Vancraenem, huidig algemeen directeur JAM, als voorzitster van Reprobel aan blijft. Samen zullen ze de algemeen directeur bijstaan bij de verdere operationele integratie.

> Lees meer

Algemene Directie Auvibel : François Stroobant met pensioen

Dhr. François Stroobant, Algemeen Directeur van Auvibel, is op 5 maart 2021 met pensioen gegaan.

Auvibel wil hem graag bedanken voor zijn niet aflatende inzet en voor al het werk dat hij verzet heeft om bij te dragen tot de ontwikkeling van de vennootschap. Binnen het strikt juridische en wettelijke kader inzake auteursrechten en in het bijzonder van de privékopie, heeft François Stroobant door middel van dialoog, overredingskracht en argumentatie, talrijke gevechten geleid om te slagen in zijn missie, met name het compenseren van de rechthebbenden : de auteurs, producenten, uitgevers en artiesten.

De sector is hem hiervoor dankbaar.

Het Auvibel team wil hem ook in het bijzonder bedanken voor zijn goede leiding van het personeel als een goede huisvader. Hij heeft altijd aandacht gehad voor het welzijn van elk van zijn werknemers en heeft er ook altijd voor gezorgd dat zij in de best mogelijke werkomstandigheden konden werken.

Dhr. François Stroobant geeft in volle vertrouwen de fakkel door aan mevr. Annemie Maes, de dd. Algemeen Directeur, die, omringd door haar team, zijn werk zal verderzetten om alles te doen dat binnen de mogelijkheden van Auvibel valt, om de cultuursector die het vandaag hard te verduren heeft, te ondersteunen en vooruit te helpen.

We wensen François Stroobant het allerbeste en een mooie verderzetting van een nieuw hoofdstuk van zijn leven.

> Lees meer

Auvibel wenst je fijne feestdagen !

Onze kantoren zijn gesloten van 24 december tot 3 januari 2021. U kan ons opnieuw telefonisch bereiken vanaf 4 januari. Voor dringende zaken kan u ons een bericht sturen via onze website of per e-mail. Prettige feestdagen !

> Lees meer

Brief aan de federale parlementsleden: Auvibel vraagt dringend nieuwe tarieven privékopievergoeding

Auvibel vraagt dringend nieuwe wetgeving voor:

  • Het invoeren van de ontbrekende tarieven voor printers, scanners en multifunctionele apparaten.
  • Het updaten van de tarieven voor de dragers en apparaten die al onderworpen zijn aan een vergoeding maar die sinds 2010 niet meer gewijzigd zijn.
  • Het optrekken van het huidige tarief van 0 euro voor laptops en pc’s naar een niveau dat overeenstemt met hun kennelijk gebruik.
> Lees meer

COVID-19: We blijven tot uw dienst via e-mail en telefoon

Auvibel volgt nauw de adviezen en maatregelen van de regering op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij vinden het uiterst belangrijk om het risico op besmetting te beperken om uw gezondheid en die van onze medewerkers te beschermen.

In deze uitzonderlijke context hebben we besloten om een groot deel van het Auvibel-team te laten telewerken en de toegang tot onze kantoren voor derden sterk te beperken (enkel mogelijk na afspraak).

Uiteraard blijven onze medewerkers tot uw beschikking.

> Lees meer

Hoogleraar Roger Blanpain overleden

Het is met grote droefheid dat Auvibel en haar leden u het overlijden melden van Prof. Roger Blanpain.

In zijn rijkgevulde carrière zetelde hij, als voorzitter van Vewa, Vereniging van Educatieve en Wetenschappelijk Auteurs, eveneens in de Raad van Bestuur van Auvibel als lid van het College van auteurs van werken van letterkunde en van werken van beeldende of grafische kunst. Hij zal herinnerd worden als een rechtvaardig en integer man met een groot hart en een uitzonderlijke bekwaamheid.

De Raad van Bestuur, de directie en het personeel van Auvibel betuigen hun innige deelneming aan de familie en naasten en wensen hen veel sterkte toe.

> Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten?