Kopiëren kent ook spelregels

Auvibel is de Belgische vennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt. De privékopie – ook wel bekend als de thuiskopie of ‘het kopiëren voor eigen gebruik’ – is een uitzondering op het auteursrecht die toelaat om beschermde werken te kopiëren zonder voorafgaande toestemming van auteurs, artiesten, producenten of uitgevers.

Auvibel

Nieuws

Algemene Directie Auvibel : François Stroobant met pensioen

Dhr. François Stroobant, Algemeen Directeur van Auvibel, is op 5 maart 2021 met pensioen gegaan.

Auvibel wil hem graag bedanken voor zijn niet aflatende inzet en voor al het werk dat hij verzet heeft om bij te dragen tot de ontwikkeling van de vennootschap. Binnen het strikt juridische en wettelijke kader inzake auteursrechten en in het bijzonder van de privékopie, heeft François Stroobant door middel van dialoog, overredingskracht en argumentatie, talrijke gevechten geleid om te slagen in zijn missie, met name het compenseren van de rechthebbenden : de auteurs, producenten, uitgevers en artiesten.

De sector is hem hiervoor dankbaar.

Het Auvibel team wil hem ook in het bijzonder bedanken voor zijn goede leiding van het personeel als een goede huisvader. Hij heeft altijd aandacht gehad voor het welzijn van elk van zijn werknemers en heeft er ook altijd voor gezorgd dat zij in de best mogelijke werkomstandigheden konden werken.

Dhr. François Stroobant geeft in volle vertrouwen de fakkel door aan mevr. Annemie Maes, de dd. Algemeen Directeur, die, omringd door haar team, zijn werk zal verderzetten om alles te doen dat binnen de mogelijkheden van Auvibel valt, om de cultuursector die het vandaag hard te verduren heeft, te ondersteunen en vooruit te helpen.

We wensen François Stroobant het allerbeste en een mooie verderzetting van een nieuw hoofdstuk van zijn leven.

> Lees meer

Auvibel wenst je fijne feestdagen !

Onze kantoren zijn gesloten van 24 december tot 3 januari 2021. U kan ons opnieuw telefonisch bereiken vanaf 4 januari. Voor dringende zaken kan u ons een bericht sturen via onze website of per e-mail. Prettige feestdagen !

> Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten?