Kopiëren kent ook spelregels

Auvibel is de Belgische vennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt. De privékopie – ook wel bekend als de thuiskopie of ‘het kopiëren voor eigen gebruik’ – is een uitzondering op het auteursrecht die toelaat om beschermde werken te kopiëren zonder voorafgaande toestemming van auteurs, artiesten, producenten of uitgevers.

Auvibel

Nieuws

Brief aan de federale parlementsleden: Auvibel vraagt dringend nieuwe tarieven privékopievergoeding

Auvibel vraagt dringend nieuwe wetgeving voor:

  • Het invoeren van de ontbrekende tarieven voor printers, scanners en multifunctionele apparaten.
  • Het updaten van de tarieven voor de dragers en apparaten die al onderworpen zijn aan een vergoeding maar die sinds 2010 niet meer gewijzigd zijn.
  • Het optrekken van het huidige tarief van 0 euro voor laptops en pc’s naar een niveau dat overeenstemt met hun kennelijk gebruik.
> Lees meer

COVID-19: We blijven tot uw dienst via e-mail en telefoon

Auvibel volgt nauw de adviezen en maatregelen van de regering op om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij vinden het uiterst belangrijk om het risico op besmetting te beperken om uw gezondheid en die van onze medewerkers te beschermen.

In deze uitzonderlijke context hebben we besloten om een groot deel van het Auvibel-team te laten telewerken en de toegang tot onze kantoren voor derden sterk te beperken (enkel mogelijk na afspraak).

Uiteraard blijven onze medewerkers tot uw beschikking.

> Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten?