Kopiëren kent ook spelregels

Auvibel is de Belgische vennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt. De privékopie – ook wel bekend als de thuiskopie of ‘het kopiëren voor eigen gebruik’ – is een uitzondering op het auteursrecht die toelaat om beschermde werken te kopiëren zonder voorafgaande toestemming van auteurs, artiesten, producenten of uitgevers.

Auvibel

Nieuws

Nieuwe CEO en nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur, de nieuw aangestelde CEO Jean-Paul Langhoor-Beitia en het personeel van Auvibel bedanken Jasper Verdin (SIMIM) van harte voor zijn inzet en engagement het afgelopen jaar als dienstdoend CEO en als Voorzitter van de RvB. Jasper geeft de fakkel door aan Marie Gybels (SOFAM) die het komende jaar de bestuursvergaderingen van Auvibel zal voorzitten, samen met Christophe Van Vaerenbergh (PlayRight) als ondervoorzitter.
> Lees meer

Nieuwe tarieven voor de privékopie, evenwichtig en aangepast aan de technologische realiteit

Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, en Auvibel, de Belgische collectieve beheersvennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt, verheugen zich over de goedkeuring van een nieuw Koninklijk Besluit over de privékopie, dat rekening houdt met de belangen van de verschillende categorieën rechthebbenden uit de Belgische creatieve sector en met de snelle evolutie van de technologiesector.

> Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten?