Kopiëren kent ook spelregels

Auvibel is de Belgische vennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt. De privékopie – ook wel bekend als de thuiskopie of ‘het kopiëren voor eigen gebruik’ – is een uitzondering op het auteursrecht die toelaat om beschermde werken te kopiëren zonder voorafgaande toestemming van auteurs, artiesten, producenten of uitgevers.

Auvibel

Nieuws

Auvibel en Reprobel brengen hun respectieve teams samen onder één directie

De raden van bestuur van Auvibel en Reprobel hebben beslist om hun teams samen te brengen in een unieke organisatie met één algemeen directeur. Op die manier nemen zij het voortouw in het verder professionaliseren en zo efficiënt mogelijk maken van hun werkzaamheden.

Steven De Keyser wordt de algemeen directeur van beide entiteiten. Hij was voordien reeds algemeen directeur van Reprobel. Zijn affiniteit met de auteursrechtensector en zijn realisaties bij Reprobel vormden belangrijke elementen voor de beslissing van Auvibel en Reprobel.

Annemie Maes die algemeen directeur ad interim van Auvibel was, blijft aan boord als lid van het directieteam en wordt onder meer verantwoordelijk voor de communicatie en de verdeling.

Bij Auvibel neemt Jasper Verdin, managing director van SIMIM en IMAGIA, de taak als voorzitter van de raad van bestuur op zich, terwijl Anne-Lize Vancraenem, huidig algemeen directeur JAM, als voorzitster van Reprobel aan blijft. Samen zullen ze de algemeen directeur bijstaan bij de verdere operationele integratie.

> Lees meer

Algemene Directie Auvibel : François Stroobant met pensioen

Dhr. François Stroobant, Algemeen Directeur van Auvibel, is op 5 maart 2021 met pensioen gegaan.

Auvibel wil hem graag bedanken voor zijn niet aflatende inzet en voor al het werk dat hij verzet heeft om bij te dragen tot de ontwikkeling van de vennootschap. Binnen het strikt juridische en wettelijke kader inzake auteursrechten en in het bijzonder van de privékopie, heeft François Stroobant door middel van dialoog, overredingskracht en argumentatie, talrijke gevechten geleid om te slagen in zijn missie, met name het compenseren van de rechthebbenden : de auteurs, producenten, uitgevers en artiesten.

De sector is hem hiervoor dankbaar.

Het Auvibel team wil hem ook in het bijzonder bedanken voor zijn goede leiding van het personeel als een goede huisvader. Hij heeft altijd aandacht gehad voor het welzijn van elk van zijn werknemers en heeft er ook altijd voor gezorgd dat zij in de best mogelijke werkomstandigheden konden werken.

Dhr. François Stroobant geeft in volle vertrouwen de fakkel door aan mevr. Annemie Maes, de dd. Algemeen Directeur, die, omringd door haar team, zijn werk zal verderzetten om alles te doen dat binnen de mogelijkheden van Auvibel valt, om de cultuursector die het vandaag hard te verduren heeft, te ondersteunen en vooruit te helpen.

We wensen François Stroobant het allerbeste en een mooie verderzetting van een nieuw hoofdstuk van zijn leven.

> Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten?